Rådgivning

För komma igång eller komma vidare i omställningsarbetet kan det behövas rådgivning! Här har vi samlat olika rådgivningserbjudanden du kan ta del av för att t.ex få koll på ditt företags klimatpåverkan eller energianvändning, samt mycket annat.

Klimatbokslut – Få koll på er klimatpåverkan genom ett paket med digitalt beräkningsverktyg, processtöd, kompetensutveckling samt en kommunikationsplattform från EMC. Riktar sig till alla branscher och företagsstorlekar.

Energismart – Funderar ni på vad ni kan göra för att minska kostnaderna för företagets energiförbrukning? Genom Energismart som drivs av TEK Kompetens kan ert företag få hjälp med att skapa överblick på energianvändningen och få förslag på hur energin kan användas på ett smartare sätt.

Peptalks – Boka upp en timme med CSR Västsverige och kom med era funderingar, frågor, dilemman eller slutsatser som ni vill diskutera med oss. Här får ni råd, stöd och hjälp att se situationen utifrån olika perspektiv.

Energirådgivning för lantbruk – De flesta lantbruk kan spara pengar på smartare energilösningar. Hushållningssällskapet lotsar dig rätt till lösningar som ger resultat på sista raden. Ni kan bland annat få råd om energikartläggning, energieffektivisering, solceller och sparsam körning.

Studenternas företagssamarbete – Samarbete med studenter från Högskolan i Halmstad kan vara ett sätt för ert företag att utveckla er verksamhet och för studenterna att få möjlighet att tillämpa sina kunskaper.

Timbanken – Ett stöd för er som ska starta eller som vill utveckla ett företag i Halland. Inom området Hållbarhet kan ni få upp till fem kostnadsfria rådgivningstimmar med en konsult inom området.

Energi- och klimatrådgivning i kommunerna – I de halländska kommunerna finns energi- och klimatrådgivare som kostnadsfritt vägleder dig i frågor som rör energi, miljö och transporter och ger råd om hur du kan minska din energianvändning och miljöpåverkan.